köpa däck lokalt

Om du hellre köper däcken lokalt

Det billigaste sättet att köpa däck på är generellt sett via nätet. Men om du värdesätter personlig kontakt högre än lägsta pris så går det naturligtvis även att köpa däcken lokalt via däckhandlare. Alla är vi olika och det finns inget ”rätt eller fel” när det gäller att köpa däck. Det viktiga är att man får bra och säkra däck och att de monteras på bilen på ett fackmannamässigt sätt.

Använd Köpa-däck.se för att hitta lokala däckhandlare

Om du är inne på att köpa däcken lokalt från en fysisk däckbutik så är ett tips att använda dig av portalen Köpa-däck.se. På Köpa-däck.se listas flertalet av de lokala däckhandlare som vi har här i landet. Det enda du behöver göra är att gå in på sajten, välja län och ort och sedan får du en lista med kontaktuppgifter till de däckhandlare som finns i närheten. Säkerligen behöver du även hjälp med att skifta däcken och i regel erbjuder dessa däckhandlare även detta. Om du inte vill ha sommar- eller vinterdäcken stående hemma så brukar de även erbjuda så ”däckhotell” vilket innebär att de förvarar dina däck tills nästa gång det är dags för däckbyte. Detta brukar dock kosta ett par hundralappar men det kan det vara värt om begränsat med förvaringsmöjligheter hemmavid.

Tips innan besöket

Att köpa däck är något som brukar aktualiseras i samband med att däcksäsongerna skiftar, dvs i november-december när vinterdäcken skall på och mars-april när det börjar bli dags att byta till sommardäck. Särskilt när det är dags för vinterdäcksbyte så brukar köerna ringla långa till däckbutiker och verkstäder landet runt. Ett tips är därför att i god tid innan boka en tid för däckskiftet så du slipper stå och köa i flera timmar för att få en drop-in-tid. Det är också mer regele än undantag att landets bilister inför varje år glömmer att vi har nordiskt klimat och när blixthalkan väl slår till så skall alla byta till vinterdäck samtidigt.

Lycka till med ditt däckköp!