bilrace

Olika sätt att förändra bilens utseende

Att förändra bilens utseende på olika sätt, både insidan och utsidan, kan göra stor förändring. En del investerar i en personlig registreringsskylt eller byter ut bilens klädsel. En större förändring är att investera i foliering till bilen, för att förse bilen med nytt tillfälligt utseende.

Många tycker det är roligare att ändra små detaljer på bilen istället för att köpa en ny bil. Det blir oftast billigare och det gör bilen mer personlig. Dessutom finns det massvis med personer som gillar att fixa med olika saker på sin bil, antingen för att förbättra prestandan eller förbättra utseendet på olika delar.

Om du funderar på att investera i en mer personlig registreringsskylt, så bör du tänka på att det tillkommer en kostnad för att få ha den. Du får betala 6200 kr för att få en skylt, både fram och bak, i tio år. Efter de tio åren, så får du antingen betala för ny tidsperiod eller återgå till den skylt som tillhör bilen. Dessutom finns det regler för hur många tecken där ska vara och vad som får stå skrivet på skylten.

Utbyte av klädsel kan vara en billigare investering, beroende på om den är specialdesignad eller om du väljer en av de färdiga paketen i en butik. I vissa bilmodeller kan det vara mer passande att enbart byta ut klädseln i framsätet. Det blir en lägre kostnad, men ger ändå bilen ett säreget utseende.

Vinylfolie för att foliera din bil

Om du vill förändra bilens lack utan att behöva lackera om den, så sök efter bra foliering till bilen. Folieringen är en tunn plastfilm, som är självhäftande på underlaget. Denna metod började främst bli populärt bland företag som använde det för att marknadsföra sitt företag. Sedan har allt fler privatpersoner testat det och insett hur enkelt man kan förändra delar av sitt motorfordon.

Det går oftast att välja mellan matt, blank eller metallic i olika färger. Fordonet ser nytt ut, samtidigt som den ursprungliga lacken skyddas. Lacken på fordonet kommer nämligen att behållas i det skick som den var innan folieringen placerades ovanpå. 

Du kan välja mellan foliera hela bilen eller endast enstaka detaljer, som handtag eller speglar, eller så kombinerar du olika folieringar genom att välja en design till större delen och på utvalda delar sätts en annan som kanske sticker ut mer med en annorlunda färg eller mönster.

Ett annat alternativ är att foliera delar av instrumentpanelen inne i bilen, vilket enkelt ger ett lyft till bilens insida. Kanske även kombinera med ny klädsel till framsätena. Denna kombination kan snabbt och enkelt ge ett lyxigare utseende.